در نگاه اول به نظر نمی‌رسد سینک‌ محل‌ مناسبی برای رشد باکتری باشد، مخصوصاً اگر به طور مرتب با مایع دستشویی یا ظرف‌شویی شست‌وشو داده شود؛ اما باید گفت باکتری ها موجودات موذی و مقاومی هستند و تقریباً هرجایی امکان رشد دارند. برای همین خوب است که گاه به گاه سینک‌های ظرف شویی را ضدعفونی کنید. در این مقاله به یکی از روش‌های صحیح ضدعفونی سینک‌ها خواهیم پرداخت.

نکته‌ای درباره سفیدکننده‌ها

در این نوشتار به شما توصیه می‌کنیم از سفیدکننده جهت ضدعفونی سینک استفاده کنید، به این خاطر که سفیدکننده‌ها حاوی مواد ضدعفونی کننده‌ی قویی هستند که برای از بین بردن قارچ‌ها، باکتری‌ها و یروس‌ها مناسب‌اند؛ اما توجه داشته باشید سفیدکننده‌ها اگر به اشتباه استفاده شوند می‌توانند خطرآفرین باشند. به همین دلیل قبل از شروع بحث ضدعفونی سینک چند نکته برای کاربرد صحیح سفیدکننده‌ها را یادآوری می‌کنیم:

  • سطح را پیش از استفاده از سفیدکننده با صابون یا مایع دستشویی و آب تمیز کنید
    سفیدکننده سطح را از قارچ، باکتری و ویروس ضدعفونی می‌کند اما با مایع شست‌وشو متفاوت است؛ به همین علت لازم است برای از بین بردن کثیفی‌ها از سطح ابتدا از مایع شست‌وشو استقاده کنید.
  • بیش از اندازه از سفیدکننده استفاده نکنید
    همانطور که گفتیم سفیدکننده‌ها مواد ضدعفونی بسیار قویی هستند و نباید بیش از اندازه مورد استفاده قرار بگیرند. تقریباً یک قاشق سوپ‌خوری برای هر گالن (حدود 4 لیتر) آب کافی است.
  • آن‌ها را با بقیه شوینده‌ها مخلوط نکنید
    مهم‌ترین نکته در استفاده از سفیدکننده‌ها همین است، مخلوط کردن سفیدکننده با سرکه، آمونیاک یا الکلِ شست‌وشو می‌تواند منجر به تولید گازها و بخارات سمی شود.
  • از آب سرد استفاده کنید
    آب گرم برخی از ترکیبات فعال درون سفیدکننده‌ها را تجزیه می‌کند و با حل شدن آن‌ها در آب گرم تأثیرشان از بین می‌رود.

شروع پاک‌سازی سینک

قبل از اقدام به استفاده از مواد شوینده، بدیهی است که لازم است سینک را کاملاً خالی کنید و نه ظرفی در آن باشد و نه باقی‌مانده‌ی غذا. بعد از آن اقلام زیر را آماده یا تهیه کنید.

 

sink